Zamieszczone przez EŁ
[O2FL] 2,0 CCZA rorząd kaput!!!
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Black.JackZamieszczone przez aldamEŁ,
Podaj namiary gdzie robiłeś (może być na PW)
[ Dodano: Czw 28 Lis, 13 22:51 ]
Black.Jack,
co robiłes do tej pory w diagtroniku ? Godni polecenia?
[ Dodano: Pią 29 Lis, 13 10:17 ]
Macie może gdzieś nr tego łańcucha ?Audi A4 1.8TFSI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aldamszukam kogoś sprawdzonego do czipsa TSI i robię rozeznanie na rynku
[ Dodano: Pią 29 Lis, 13 23:29 ]
Zamieszczone przez Black.JackJa bede robił albo u Rogala albo Masters
Pany pomożecie z tym nr tego łańcucha ????
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez aldamszukam kogoś sprawdzonego do czipsa TSI i robię rozeznanie na rynkusuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EŁZamieszczone przez aldamszukam kogoś sprawdzonego do czipsa TSI i robię rozeznanie na rynku
[ Dodano: Pią 29 Lis, 13 23:29 ]
Zamieszczone przez Black.JackJa bede robił albo u Rogala albo Masters
Pany pomożecie z tym nr tego łańcucha ????
w Diagtronicu pewnie wiedzą ale oni sie specjalizowali od dawna w ropach a co do benzynki to chyba jednak te 3 miejsca najbardziej odpowiednie
Musze pogadać w sumie z chłopakami czy duzo tsi robili i niech mi doradzą heh a jak bedzie wszystko git to pewnie i dobrą cene sie załatwi .
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Black.JackPany pomożecie z tym nr tego łańcucha ????
06H 109 158 M
06H 109 158 N - krótki od pompy olejukliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez LUKIZamieszczone przez Black.JackPany pomożecie z tym nr tego łańcucha ????
06H 109 158 M
06H 109 158 N - krótki od pompy oleju
[ Dodano: Czw 05 Gru, 13 12:11 ]
Wlasnie jestem na wymianie napinacza tak wiec stary napinacz ma symbol
06H 109 467 IT MR7
Komentarz
-
-
Powitać!,
pozwólcie że odgrzeję kotleta...
jako że zaczynam dobijać do 200 tys km zaczynam nerwowo nasłuchiwać czy to już.
ASO twierdzi że łańcucha nie wymienia nigdy... OK, pewnie mieli na myśli okres 2 lat gwarancji, nie wierze im jak psom 8)
Dla świętego spokoju bym zmienił, pytanie czy faktycznie już trzeba?
Nic nie tłucze przy odpalaniu i podczas jazdy, auto z 2012 roku, 2.0 TSI.
jeżeli to już czas, to do kogo podjechać na robotę najlepiej w Gliwicach ewentualnie w Wawie? Ale czy ktoś robi w soboty? (sobota dotyczy tylko Warszawy)
Pozdrawiam
Andrzej.
Komentarz
-
-
Warszawa polecam Auto Sokrates na Sokratesa 7.robią w soboty..juz kilka Tsi zrobili pod tym kątem...swoją drogą jak już zrobił 200 tys km i nie pierdyknął to raczej oznacza ze jest pozbawiony wady fabrycznej...... :wink: ...jest procedura sprawdzania łańcucha na zimnym silniku.....poszukaj na forum gdzieś było ale nie pamiętam gdzie.....a tak nawiasem mówiąc...200 tys...no no....bez remontu?...niektórzy sceptycy na tym forum ( szczególnie uztkownicy gnojówką pedzonych TDI :szeroki_usmiech ) twierdzą ze to przebiegi nierealne dla TSI....
Komentarz
-
-
Tiaaa,
remontować trzeba jak strzeli... dlatego zapobiegawczo wymienię.
W ASO twierdzą że nie przewidują wymiany chyba że robi się remont silnika, no jasne, jak strzeli to nic innego nie pozostaje. Ewentualnie jak słychać że trze o obudowę... Pierniczę ich diagnostykę i porady. Mam wrażenie że ze dwa razy usłyszałem jakby głośniejszą pracę łańcucha zaraz po odpaleniu, ale to było ze 2 sekundy więc ... może mi się wydawało.
Poza tym od około 2 tys obr do 2,5 tys obr jak wyłączę radio to coś słychać, jakby łańcuch klekoczący na ślizgu ... ale może mi się wydaje.
Dlatego wymienię.
Miałem w swojej historii jeszcze 4 autami z silnikami z rozrządem na łańcuch, coś tam kojarzę jak to brzmi.
Pozdr. A.
Komentarz
-
Komentarz